تعداد افرادی که به حملونقل کارآمد و مؤثر نیاز دارند، در حال افزایش است. در پاسخ به افزایش بیوقفه زمان رفتوآمد، کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل در حال افزایش است و فناوری مدیریت ترافیک پیچیدهتر میشود. برای ادامه چنین پیشرفتهایی، استفاده از نقش روترهای صنعتی در حمل و نقل ضروری است. سیستمهای حملونقل هوشمند موفق نیاز به ارتباط شبکهای مطمئن و بیدرنگ با مراکز مدیریت ترافیک و شبکههای قبلی دارند که این امکان را شبکههای صنعتی میتوانند فراهم کنند.
بدون شبکههای صنعتی، ارتباط مؤثر بین فناوریهای نوآورانه مورداستفاده در صنعت حملونقل هوشمند عملاً غیرممکن خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با برخی از کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل و اهمیت استفاده از روترهای صنعتی در ارتباطات لجستیک ما را تا انتهای این مطلب از تلتونیکا همراهی کنید.
روتر چیست؟
در حقیقت یکی از مهمترین، کاربردیترین و ضروریترین تجهیزات شبکههای کامپیوتری، روتر است که مهمترین وظیفه آن مسیریابی است. این قابلیت به شما کمک میکند تا بتوانید به انواع شبکههای خارجی متصل شوید و از کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل استفاده کنید. تکنولوژی آینده و روند روترهای صنعتی بهسرعت در حال تغییروتحول هستند.
اگر بخواهیم کاربرد روتر را به طور تخصصی ذکر کنیم باید بگوییم که پکتها یا دادههای تخصصی شبکه برای هدایت و تبادل از یک شبکه به دیگر شبکهها، به ابزاری نیاز دارند تا آنها را به سوی این دستگاههای هدف، انتقال دهند. در اینجا روتر با دریافت و سپس فشرده سازی پکتها و سرانجام مسیریابی، باعث هدایت آنها به شبکه مقصد میشود.
همین امر باعث شده است که این ابزار پلیس ترافیک تلقی شود و باعث کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل شود. لازم به یادآوری است که در حال حاضر، انواع مختلف روتر در دنیا وجود دارد. این روترها قابیلت ارسال دادهها و بستههای شما را در چندین سایت شبکه و برای ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، دارند. علاوه بر این، روترها امکان ترجمه انواع پروتکلها و رسانهها را هم دارند. این ابزار موجب ارتباط چندین دستگاه، شبکه و کامپیوتر به هم میشود و به برقراری اتصال میان آنها کمک میکند. ابتدا روترها بستهها را از شبکهای میگیرند سپس با تغییر دادن نحوه بستهبندی آن را به شبکه یا دستگاه دیگری انتقال میدهند.
آشنایی با کاربرد انواع روتر
روترها از دستگاههای بسیار کاربردی برای مدیریت دادهها و هدایت ترافیک اینترنت هستند و کاربردهای زیادی دارند. همچنین کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل قابل توجه است. استفاده و مدیریت روترهای صنعتی از مهمترین نیازهای هر سازمان و شرکت است. در ادامه به معرفی مهمترین کاربردهای روتر میپردازیم:
- برقراری امنیت شبکه: روترها با بهرهگیری از فایروال و دیگر امکانات امنیتی از شبکه در برابر تهدیدهای امنیتی و دسترسیهای غیرمجاز محافظت میکنند.
- ایجاد شبکههای خصوصی مجازی: یکی از کاربردهای پیشرفته روترها ایجاد شبکههای خصوصی مجازی است که در زمینه امنیت و مدیریت شبکه اهمیت دارند. اهمیت استفاده از روترهای صنعتی در ارتباطات لجستیک به این دلیل است که کاربران با استفاده از شبکه خصوصی میتوانند ارتباط خودشان را با استفاده از شبکه عمومی ایمن کنند و بهصورت رمزگذاری شده به منابع شبکه دسترسی داشته باشند.
- مسیریابی دادهها: مسئولیت مسیریابی بستههای داده با روتر است و آنها را از یک شبکه به شبکه دیگر انتقال میدهد؛ این بدین معنی است که روتر تعیین میکند بستههای داده از کدام مسیر بگذرند تا به مقصد خود برسند. مسیریابی داده باعث کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل شده است. در واقع، ترافیک اینترنت را بین دستگاههای مختلف مانند موبایل، تبلت و کامپیوتر در یک شبکه محلی خانگی مانند(Wi-Fi) و اینترنت که متصل به یک شبکه بزرگتر است، هدایت میکنند.
- اتصال شبکههای مختلف: اتصال شبکههای مختلف به یکدیگر یکی از کاربردهای اصلی روتر به حساب میآید. روتر بهعنوان نقطه اتصال بین شبکهها عمل میکند و به ارتباط و ارسال اطلاعات بین این شبکهها کمک میکند؛ مثلاً روتر میتواند شبکه داخلی یک شرکت را به اینترنت وصل کند.
کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل
عملکرد و بهره وری روترهای صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است. بدون شبکههای صنعتی، ارتباط مؤثر بین فناوریهای نوآورانه مورداستفاده در صنعت حملونقل هوشمند عملاً غیرممکن خواهد بود. در ادامه به بیان کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل میپردازیم:
1. تسهیل مدیریت مؤثر زیر ساخت ها
برای تسهیل مدیریت مؤثر زیرساختها انواع مختلفی از دستگاههای ارتباطی، نظارتی و کنترلی ضروری است. همچنین باید چالشها و راهکارهای امنیتی در استفاده از روترهای صنعتی در نظر گرفته شود. در میان انواع مختلف دستگاههای اطلاعاتی کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل به دلیل هزینه کم و سطح بالای اطمینان بسیار زیاد است.
روترهای صنعتی به طور گسترده در میدانهای عوارضی برای جمعآوری حجم انبوه داده از دستگاههایی مانند علائم پیامرسانی خودرو، نظارت تصویری، ایستگاههای هواشناسی و باجههای جمعآوری عوارض استفاده میکنند. کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل برای فرایند تسهیل جریان روان ترافیک ضروری است. طیف گستردهای از کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل امکان کنترل و نظارت پیشرفته بر شبکه را فراهم میکند.
2. ایستگاه کنترل وزن
ایستگاههای کنترل وزن نقش مهمی در جلوگیری از رانندگی با وسایل نقلیه دارای اضافهوزن و ناایمن در جاده دارد. کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل امکان وزنکردن و بازرسی سریع را فراهم میکنند. برای انجام چنین وظایفی، تجهیزات بسیار پیشرفته لازم است. ایستگاههای کنترل وزن باید بتوانند با حجم فزاینده وسایل نقلیه هماهنگی داشته باشند و دادههای مهم را در فواصل طولانی ارسال کنند تا از تراکم ترافیک جلوگیری شود.
برای ارضای نیاز به پوشش در یک منطقه وسیع، واحدهای مجهزشده فیبر نوری که ظرفیت ارتباطات از راه دور را فراهم میکنند، مفید هستند. کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل ظرفیت پهنای باند بالا و ایمنی نویز را فراهم میکنند. نقش روترهای صنعتی در حمل و نقل باعث میشود ایستگاههای وزن حتی در محیطهای خشن با تداخل الکترومغناطیسی به طور مؤثر عمل کنند.
3. کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل در مانیتورینگ تقاطع
بدون نظارت بر تقاطعها، سیستم حملونقل و اقتصاد جهانی از کار میافتد. کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل باعث شده تا حجم فزایندهای از ترافیک تقاطعها کنترل و ایمنی و کارایی حفظ شود. نقش روترهای صنعتی در حمل و نقل بهجای تکیه بر سیستمهای تایمر ناکارآمد، تقاطعهایی را با امکان جمعآوری مقادیر بیشتری از اطلاعات از دستگاههای سطح لبه فراهم میکند. بهعنوانمثال، سوئیچهای اترنت صنعتی میتوانند به افزایش تعداد نقاط اتصال برای تمام تجهیزات میدانی مبتنی بر اترنت که در تقاطعهای ترافیکی استفاده میشوند، کمک کنند.
هنگامی که سوئیچهای اترنت با Power over Ethernet (POE) فعال شوند، میتوانند انرژی را برای چنین نقاط دسترسی بیسیم و همچنین دوربینها و سایر دستگاهها تأمین کنند. سوئیچهای اترنت با اتصالات فیبر نوری میتوانند ارتباطات راه دور با سرعت بالا را برای انتقال اطلاعات از تقاطعهای ترافیکی به مراکز مدیریت ترافیک برای مدیریت و کنترل بیشتر فراهم کنند. با کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل کنترلکنندههای ترافیک میتوانند تغییرات لازم را در تقاطعهای ترافیکی، مانند پرش از فازهای چراغراهنما یا طولانیتر کردن مدت چراغسبز انجام دهند.
4. راهآهن مسافری
ریلهای مسافری هدف مهم کاهش ازدحام جادهها در سراسر مناطق شهری و کلانشهرها هستند. برای جلب رضایت تعداد فزایندهای از مسافران بهویژه در ساعات شلوغی و درعینحال حفظ سطوح بهینه کارایی، یک سیستم خودکار بسیار مهم است.
کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل حیاتی هستند. این زیرساخت به ریلهای مسافربری اجازه میدهد تا مقادیر زیادی از دادههای دقیق و قابلاعتماد را در زمان واقعی جمعآوری کند.
ریلهای مسافربری برای عملکرد مؤثر به جمعآوری دادهها از دستگاههای لبهای مختلف مانند عابر پیاده، سیستمهای PA، علائم نمایش پیام، نمایشگر وضعیت قطار، دوربینها و کیوسکهای فروش خودکار بلیت نیاز دارند. کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل شامل اتصال دستگاههای لبهای، برقراری ارتباط دادهها بین ایستگاههای مختلف، تقاطعهای ترافیکی و سایر مناطق مرتبط با سیستم راهآهن میشود. اگر هر بخش از زیرساخت با شکست مواجه شود، تأخیرها میتوانند بهسرعت ایجاد شوند. برای کاهش احتمال اتصالات ازدسترفته که میتواند در نتیجه لرزش شدید رخ دهد، دستگاههای اتصالدهندههای M12 و مقاوم در برابر لرزش بسیار مفید هستند.
سیستم های ارتباطی برای مدیریت لجستیک
سیستمهای ارتباطی برای مدیریت لجستیک و زنجیره تأمین برای حفظ عملکردهای روزمره بسیار مهم هستند؛ اما در مواقع اضطراری و شرایط بحرانی اهمیت بیشتری دارند. زنجیره تأمین و مدیریت لجستیک شامل فرایندها، افراد و فناوری مورداستفاده برای تأمین مواد خام و قطعات، ساخت محصولات و تحویل کالا به کاربران نهایی است. این میتواند شامل تولیدکنندگان، تأمینکنندگان، توزیعکنندگان، حملونقل، عمدهفروشان و خردهفروشان باشد.
اهمیت استفاده از روترهای صنعتی در ارتباطات لجستیک برای هر کسبوکاری که کالاها را از مکانی به مکان دیگر منتقل میکند ضروری است. مدیریت لجستیک و زنجیره تأمین نیز از این قاعده مستثنی نیست. نیازهای ارتباطی، پروتکلها و سیستمهای مختلفی در این زمینهها مورداستفاده قرار میگیرند که بسته به نیاز سازمانها، دارای نیازمندیهای خاص هستند.
اهمیت استفاده از روترهای صنعتی در ارتباطات لجستیک
باتوجهبه کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل، ارتباطات مهمترین مؤلفه در هر عملیات لجستیکی است که در آن کالاها حمل میشوند. سیستمهای ارتباطی مورداستفاده در ارتباطات زنجیره تأمین بهگونهای طراحی شدهاند که تمامی محمولهها و وضعیت آنها را در همه زمانها پیگیری کنند و درعینحال ارتباط قابلاعتمادی را با بازیگران کلیدی در این زمینه، در دفتر مرکزی و در مکانهای مختلف همیشه حفظ کنند. انواع مختلفی از سیستمها و نیازهای ارتباطی در اهمیت استفاده از روترهای صنعتی در ارتباطات لجستیک وجود دارد، از جمله:
- برچسبهای شناسایی فرکانس رادیوی(RFID) دستگاههای کوچکی هستند که میتوانند برای انتقال اطلاعات شناسایی به یک محموله متصل شوند.
- دستگاههای دارای اینترنت اشیا IOT)) دادههای عملیات لجستیک را به یک سیستم رایانه مرکزی ارسال میکنند.
- رایانههای قابلحمل و دستگاههای دستی امکان ارتباط دوطرفه بین پرسنل عملیات، مدیران اعزام و کارکنان تدارکات در محل را فراهم میکنند.
- ارتباط صوتی امکان تبادل بیدرنگ اطلاعات بین عملیات لجستیک و مشتریان را فراهم میکند.
- پیامهای متنی بین عملیات لجستیک، مدیران اعزام و مشتریان نیز رایج است.
- ایمیل امکان تبادل داده بین عملیات لجستیک و مدیران اعزام را فراهم میکند.
- نرمافزار سیستم مبتنی بر کامپیوتر، تبادل دادهها را بین عملیات لجستیک و مدیران اعزام امکانپذیر میکند.
کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل؛ ارتباطات زنجیره تأمین برای مشاغل
کسبوکارهایی که به جریان کالا از طریق زنجیره تأمین خود متکی هستند، به طور فزایندهای به اهمیت استفاده از روترهای صنعتی در ارتباطات لجستیک روی میآورند که میتوانند موجودی را ردیابی کنند و عملیات لجستیک را مدیریت کنند. موارد زیر از جمله رایجترین سیستمهای ارتباطی مورداستفاده در ارتباطات زنجیره تأمین هستند:
- سیستمهای مدیریت انبار WMS)) سیستمهای مبتنی بر رایانه هستند که عملیات موجودی، حملونقل و تدارکات، از جمله ارتباطات را مدیریت میکنند. سیستمهای WMS یا سیستمهای مستقلی هستند که بر روی نرمافزار طراحی شده برای مدیریت موجودی ساخته شدهاند یا بخشی از یک سیستم برنامهریزی منابع سازمانی مبتنی بر کامپیوتر (ERP) هستند که کل عملیات تجاری را مدیریت میکند.
- سیستمهای مسیریابی، سیستمهای مبتنی بر رایانه هستند که به مسیریابی موجودی از یک مکان به مکان دیگر کمک میکنند.
- سیستمهای تأیید سفارش به کسبوکارها اجازه میدهند تا سفارشها را با مشتریان تأیید کنند.
- سیستمهای پیلینگ اطلاعات مهم را به اطلاع کارکنان میرساند.
- هشدارهای ارتباطجمعی روزانه
- سیستمهای ارتباط صوتی امکان برقراری ارتباط صوتی دوطرفه بین کارمندان و مشتریان را فراهم میکند.
- سیستمهای پیامک امکان تبادل پیامهای متنی بین کارمندان و مشتریان را فراهم میکنند.
اهمیت استفاده از روترهای صنعتی در ارتباطات لجستیک نیازمند ارتباطات قابلاعتماد بین بازیکنان کلیدی است که در مکانهای مختلف قرار دارند و برای برقراری ارتباط با یکدیگر به دستگاههای مختلف متکی هستند. به همین دلیل بسیار مهم است که روی سیستمی حساب کنید که به طور مؤثر همه آنها را به هم متصل کند.
درحالیکه کاربردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل و اهمیت استفاده از روترهای صنعتی در ارتباطات لجستیک بیشتر بر حوزههای خاصی از مدیریت لجستیک متمرکز هستند، برخی دیگر برای مدیریت ارتباطات روزانه نیز طراحی شدهاند. این سیستمها تقریباً برای هر سازمانی با تعداد قابلتوجهی کارمند و مکانها مسیرهای مختلف برای مدیریت مفید هستند.
جمعبندی
با پیشرفت تکنولوژی آینده و روند روترهای صنعتی، کابردهای روترهای صنعتی در شبکه حمل و نقل افزایش یافته است. نقش روترهای صنعتی در حمل و نقل، ارتقا عملکرد و کارایی شبکههای صنعتی به وضوح دیده میشود. این دستگاهها با امکانات پیشرفته از جمله پهنای باند بالا، کاهش تأخیر، ایجاد اتصالات پایدار و امن و پشتیبانی از اتصالات چندگانه، اهمیت استفاده از روترهای صنعتی در ارتباطات لجستیک را تضمین میکنند.
روترهای تلتونیکا با استفاده از جدیدترین فناوریها و امکان اتصال به سیستمهای مدیریت از راه دور، انتخابی ایدهآل برای افزایش بهرهوری شبکه در سازمانهای دولتی، صنعتی و تولیدی محسوب میشوند. کارشناسان ما آماده هستند تا مشاوره تخصصی برای انتخاب مناسبترین مدل روتر بر اساس نیازهای شما ارائه دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روترهای صنعتی تلتونیکا میتوانید از طریق صفحه تماس با ما، با کارشناسان تلتونیکا در ارتباط باشید.